top of page
Obrázek autoraOndřej Nečas

AINPrague byl úspěch. Zvládli jsme to! Kdo všechno za to může?

Víte jak poznáte skvělou improvizaci? Když za vámi po představení přijdou lidi a řeknou takovou tu větu: „Jako moc hezký to bylo, ale někde jste to měli předem domluvený“. To je největší ocenění, které jako improvizátor můžete dostat. Nejinak tomu bylo na letošní AIN PRAGUE 2024 konferenci pro celosvětovou komunitu zabývající se aplikovanou improvizací. Tentokrát ale přicházeli improvizační borky a borci a regulérně se nás ptali: „…no ale vy se tím pořádáním konferencí živíte ne? Je to totiž vidět“ :-) 


Odpověď je jednoduchá, tohle byla první naše konference a povedla se jen díky lidem v týmu a několika improvizačním principům.




AIN Prague  - the organizational team
AINPRAGUE best tým!

Začnu těmi principy: 


1) Příprava je základ: Na to abychom mohli improvizovat, tak musíme mít na hrubo udělanou přípravu. Když máme mantinely, tak pak se dá čarovat.


2) Být tady a teď: Nikdo z nás neřešil co bude za týden. Byli jsme v jeden moment na jednom místě připraveni reagovat na to, co přijde a pozorně jsme naslouchali.


3) Yes, and… : Nejzákladnější pravidlo spolupráce, které kdybych měl jednoduše vysvětlit, tak je to tak, že: Přijmi každou výzvu/úkol, který ti přijde a vyřeš ho, nebo ho posuň tak, aby se dal vyřešit jinak.


No ale principy jsou k ničemu, když by je neměl kdo žít a naplňovat – proto nejdůležitější je tým! Začnu tím českým.


Každý tým má svého leadera, kterým v našem případě nemohl být nikdo jiný než Karolína Harries. S Kájou jsme před dvěma lety s celou myšlenkou uspořádání přišli a ona byla tou hlavní osobou, která ty věci jak rozhýbala, tak dotáhla do konce.


Lenka Pečivová – Motor ŠKOLA IMPROVIZACE a často tichá a neviditelná eminence eventů, ale doopravdy stěžejní členka týmu, která měla na starost hlavní produkci celé události a věděla úplně všechno.


Vanda Gabrielova – Vanda je metodička a byla hlavním tvůrcem obsahového programu a i her, které provázeli celou konferencí.


Jiri Drozd – Praktický systematik s totálním nasazením k dokonalému výsledku.




Tomáš Kučera – Programátor webu, koordinátor, velký posluchač a nejlepší řešitel problémů!


Filip Kocián – Fantastický grafický mág, který nám to celý dal do velkého stylu.


Gabriela Smolárik – Umí kouzlit s lidmi na místě a proto si vzala na starost celý tým koordinátorů.


Lukáš Venclík – Luky má skvělou angličtinu a je to profík na pódiu, i proto jsme si jej vybrali jako moderátora a průvodce celou konferencí.


Láďa Karda – Tvůrce pátečního i sobotního uměleckého programu, který dokázal nemožné a to oba dva dny nadchnout ty nejzkušenější.


Koordinátoři, bez kterých by se to nehlo, nedotáhlo a ani neuskutečnilo:





A já Neči Ondřej Nečas , který se snažil být tím co bylo potřeba a podporovat všechny v tom co dělali a posouvat věci, které se zasekávaly. No a taky jsem držel kasu.


Společně jsme to dokázali a je důležité říct ještě jednu věc. Všichni jsme v tom celém byli jako dobrovolníci. Celá konference bylo pro nás hlavně výzvou a prestižní záležitostí, se kterou jsme se úspěšně poprali.


Nesmím zapomenout ještě na umělce, kteří nám bezhlavě pomáhali:

Pavla Sedláčková , @Bětka Nováková, @Tanita Yankova, Jáchym Sůra, Tomáš Dvořák , Kateřina Karešová 





No a jak se říká "Last but not least"


Ed Reggi – prezident AIN globální komunity a velký náš podporovatel, bez kterého by se tenhle cirkus nikdy neodehrál. APPLIED IMPROVISATION NETWORK 

Carla Vigara – pořadatelka AIN Spain 2022 a hlavní fanda v boardu.

Anna – hlavní koordinátosrka a motor AIN komunikace

Philippe-Elie Kassabi – úžasné vizuální záznamy z průběhu




board Applied Improvisation Network
Spokojený board AIN :-)

 

Všem vám moc děkuji a příště budu pokračovat v tom, koho všechno jsme si sem přivezli.

Ukázkové lekce

Potřebuješ výzvu?

Udělej první krok v bezpečí hry.
bottom of page