top of page
Obrázek autoraOndřej Nečas

10 důvodů, proč začít improvizovat

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč stále více lidí na sociálních sítích kolem vás sdílí podivné, rozradostněné fotky, na kterých dělají divné ale odvážné věci s ostatními lidmi? Možná jste si všimli, že se objevují skupiny lidí, které společně improvizují a náramně se u toho baví. Improvizace není jen zábava, ale má i spoustu dalších přínosů, které mohou obohatit váš každodenní život.

Zde jsem sestavil žebříček těch nejčastějších přínosů, které nám po každém semestrálním kurzu studenti sdílejí jako zpětnou vazbu:

  1. Zvýšení sebevědomí: Mnohem větší sebevědomí a schopnost reagovat na nečekané situace s klidem. Přestane vás děsit, když nevíte, co přijde.

  2. Vylepšení prezentačních dovedností: Získáte jistotu při veřejném vystupování a prezentování. Začnete si to užívat.

  3. Zlepšení komunikace: Naučíte se jasně a efektivně vyjadřovat své myšlenky a názory. Posílíte svoji empatii a aktivně začnete naslouchat.

  4. Posílení kreativity: Vaše nápady budou na úplně jiné úrovni a nebudete se bát je sdílet.

  5. Lepší řešení problémů: Získáte nástroje a nadhled, které vám pomůžou rychle a efektivně řešit problémy. Nepanikaříte, když se něco pokazí.

  6. Nová přátelství a spolupráce: Naučíte se lépe pracovat v týmu a podporovat své kolegy kolem sebe. Slovo spolupráce už nebude pro vás buzzword a víc pochopíte, jak táhnout společně za jeden provaz.

  7. Zvládání stresu: Budete klidnější a soustředěnější i v náročných situacích. Stres už vás tak snadno nevyvede z míry.

  8. Odstranění strachu z chyb: Přestanete se bát chyb a začnete je vnímat jako příležitosti k učení a růstu. Místo strachu pocítíte zvědavost.

  9. Odvaha riskovat: Naučíte se přijímat rizika a učit se z každé zkušenosti. Nebudete se bát zkoušet nové věci a začnete naslouchat vlastní intuici.

  10. Je to sranda: Vše je dobrovolné, hravé a v bezpečném prostředí, což otevírá studnici srandy u každého kolem vás.


Dočetli jste článek až sem a říkáte si, zda tomu máte věřit? Důkaz místo slibů. Doražte na jednu z našich ukázkových hodin a vyzkoušejte si to na vlastní kůži. Ověříte si tak pravdivost výše uvedeného žebříčku a zároveň zažijete něco nového.

Od října začíná další semestr, více se o něm dozvíte zde.


Neváhejte a přijďte si vyzkoušet, jaké to je improvizovat a objevovat nové možnosti sami v sobě.


Těšíme se na vás!

Ukázkové lekce

Potřebuješ výzvu?

Udělej první krok v bezpečí hry.
bottom of page